Uncategorized

Maserati Ghibli 2013

Detta är den helt nya Maserati Ghibli, liksom det markerar det allra första steget i tillverkarens plan för att öka försäljningen från 6 000 till 50 000 bilar och lastbilar per år år 2015.
Quattroportes spädbarns syskon riktar sig direkt till BMW 5-serien såväl som Mercedes E-klass, liksom den allra första Maserati som någonsin har en dieselmotor.
Annons – Post fortsätter nedan

Det är ett chockrörelse, men Maserati förklarar att detta inte är någon typ av gammal diesel-270bhp 3.0-liters V6 skapas av den tidigare Ferrari F1-motorchefen Paulo Martinelli, samt kommer att utvecklas på Ferrari-fabriken i Modena. Resten av fordonet kommer att ställas in vid ex -bertonanläggningen i Turin.
Bensinfläktar kommer att vara väl tillåtna med ett alternativ med två två-turbo V6-motorer. De mindre kraftfulla av dessa kommer att skapa cirka 330 hk, medan intervallet (även som används i Quattroporte) kommer att ge bättre till 410 hk.
Det kommer också att fungera ett fjärrhjulsdrivningssystem i Europa, även om den versionen inte kommer till Storbritannien. Alla Ghiblis kommer enbart med en åtta-växlad ZF-automatisk växellåda.
Inga prestanda eller bränsleekonomiska klimat siffror har släppts ännu, men med hjälp av den V6-drivna Quattroporte, som täcker 0-62 mph på 5,1 sekunder, som en guide, förväntas den snabbaste Ghibli totalt sprint på mindre än fem sekunder. Dieselversionen avger mindre än 160 g/km CO2.