Category

Volkswagen GTI Roadster som visas på Goodwood 2014

Volkswagen har suddig gränserna mellan de virtuella och verkliga världarna med avslöjandet av GTI Roadster. Ursprungligen skapades för PlayStation 3 -spelet Gran Turismo 6, det radikala konceptet väcktes till liv vid det populära GTI -mötet i Worthersee, Tyskland. Nu har det visats för brittiska fans på Goodwood Festival of Speed.
Annons – Post fortsätter nedan

Skapade rent som en designutställning, ingenjörer som vi kan bli av med vanliga produktionsmodellbegränsningar när det gäller design. Hjulbasen med två-sits öppen topp Roadster är väsentligt kortare och lägre än produktion GTI vid 2 494 mm respektive 1 090 mm.
Klassiska Golf GTI -designkoder kvarstår med honungskakgaller och strålkastare men aggressiva kolfiberblad och gapande luftintag betonar koncepten låga och stora hållning. Kolla in i profilen och bakifrån och designen förvandlas till ren fantasi med en betydande bakre vinge, kolfönster och överdimensionerade 20-tums legeringshjul, lindade i en slering av lågprofil. En annan berömd funktion är de flytande C-pelarna, som också fungerar som en rullningsskyddsfält.
Under huden har en 3,0-liters V6 Biturbo-motor som utvecklar 496 hk och 560Nm monterats. I kombination med sju-växlad DSG-växellådan och 4motion fyrhjulsdrivningssystem kan GTI Roadster 0-62 mph på 3,6 sekunder. Topphastigheten är 192 km / h.
Inuti är passagerare kokt i en dubbel kolfiber monokock och sitter lågt i höftkramande racingstolar. En brandsläckare har också monterats för att ge full race bilkänsla. Kolfiber och Alcantara -trim dekorerar interiören, medan svarta och röda accenter ger ett nick till dess GTI -arv. Gran Turismo 6 spelare kan ladda ner GTI Roadster för PlayStation 3 nu.