Category

Storbritanniens bilar och lastbilsexport träffade fem miljoner med tanke på att 2010

runt om i världen export för brittiska byggda bilar och lastbilar har träffat fem miljoner med tanke på att 2010, med de typiska kostnaderna för exporterade bilar och lastbilar som fördubblats under det senaste decenniet, Enligt siffror som släppts av Society of Motor Makers såväl som handlare (SMMT).
I juli tillverkades 132 570 bilar och lastbilar med det övergripande med tanke på att 2010 till de fem miljoner märket. Kostnaden för de typiska bilarna och lastbilen som nu exporteras är 20 600 £ jämfört med bara 10 200 £ 2004.
Annons – Post fortsätter nedan

Statistiken visar också att nästan åtta av 10 bilar tillverkade i Storbritannien nu exporteras eftersom populariteten för avancerade brittiska varumärken fortsätter att utvecklas i Europa och, mycket viktigare, den kinesiska marknaden.
• Utländska förares obetalda bilparkeringsböter kostar råd miljoner miljoner
Storbritanniens fabriker har sett en förnyelse nyligen med investeringar från utländska företag som Jaguar Land Rover, Bentley, Nissan samt Toyota. Hittills har 923 884 bilar och lastbilar rullat av de brittiska produktionslinjerna – upp 3,4 procent i början av 2013.
SMMT uppgav cirka 1,6 miljoner bilar och lastbilar kommer att skapas i Storbritannien 2014 med den tidigare rekordet på 1,92 m bilar och lastbilar som sattes 1972 som skulle skadas 2017.
• BRITS löper fara för stora eurobilar och räkningar för lastbilsuthyrning
“Den brittiska fordonsmarknaden fortsatte sin renässans i juli, med månaden som markerade fem miljoner bilar och export av lastbil med tanke på att 2010,” uttalade Mike Hawes, SMMT -verkställande direktör. “Detta är en viktig milstolpe såväl som ett bevis på det växande meritlistan för brittisk bilutmärkelse samt efterfrågan på brittiska tillverkade bilar.
“Det är betydligt att brittiska bilar och exportvärden för lastbilar har fördubblats under det senaste decenniet – vilket återspeglar mångfalden av de produkter vi tillverkar samt bevisar sektorns värde som en världsomspännande investeringsmöjlighet.”